Wanneer
we terugkomen van een reis heb ik altijd heel veel zin in, zelfs nood aan, heel
veel groentjes. Waarschijnlijk om het veel te vette vakantie-eten een beetje goed
te maken en om mijn lichaam gerust te stellen dat al dat zware eten geen nieuwe
gewoonte gaat worden. Dat resulteerde onbewust in twee weken vol veggie gerechten.
Toen
we terugkwamen van onze reis, lagen er nog twee dingen in de ijskast: veggie
spekjes en seitan. Daarrond bouwde ik de eerste twee gerechten dan ook op.
Salade met seitan
(veggie)
Deze
salade aten we als lunch. Ik had de seitan eerst gemarineerd – in sojasaus,
honing en citroensap – en op deze manier vond ik hem veel lekkerder dan in de
spaghettisaus van enkele weken geleden.
Koude pastasalade
met broccoli, boontjes en tomaat (veggie)
Ik
had niet veel honger, dus maakte ik een lichte pastasalade. Wat broccoli, groene boontjes
en tomaat verdwenen in deze koude pastasalade aangemaakt met zelfgemaakte yogonaise.
Verrassend smaakvol dit!
Pasta met spinazie
en kalkoen
Een
koken-voor-mezelf-gerechtje. Ontzettend lekker, heel healthy en klaar in 10 minuten. Zou ik dit bloggen?
Goulashsoep
O
zo nom! Het recept hiervoor komt morgen online.
Fpe Yong Hai
(veggie)
Een
Chinees gerecht dat ook jij voortaan niet meer moet gaan afhalen: het recept vind
je overmorgen op m’n blog.
Groentelasagne
(veggie)
Een
super simpele, maar o zo lekkere groentelasagne. Ik twijfel of ik dit recept
zou bloggen. Zijn er liefhebbers?
Broccolisoep met krokante ham
Perfect als lunch!
Pasta met spinazie, champignons en
zongedroogde tomaatjes (veggie)
Eigenlijk is ook dit een perfect
koken-voor-jezelf-gerechtje. De saus boordevol groentjes is serieus klaar nog
voor de pasta gaar is.
Ovenschotel met vis
Een dag waarop ik het avondeten niet had
gepland, en om zes uur in de ijskast en de diepvries ging kijken wat ik kon
maken. Het werd een ovenschotel met patatjes (zó lang geleden), witte vis,
scampi’s, prei, worteltjes, erwtjes en een kervelsaus. Het weer paste zich
aan ons avondeten aan, want toen we aan tafel gingen, kwam het met bakken uit
de lucht.
Reacties
Een reactie posten