Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat:
  • het thema in orde is (it's sooo pretty!)
  • het logo is gemaakt
  • de lettertypes- en groottes zijn gekozen
  • de knopen over de kleuren zijn doorgehakt
  • mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje
Niet goed omdat:
  • ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress
  • ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen
  • en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen
Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.

Mijn opties:

1. Mijn nieuwe blog nu al online zetten, daar ook nieuwe blogposts publiceren en ondertussen op een heel gezapig tempo verder werken aan de lay-out van de oude blogposts.
  • Voorde(e)l(en):
    • ik kan mijn nieuwe blog nu al tonen! Yay, hoera, sunshine, lollipops and rainbows!
  • Nade(e)l(en)/
    • de perfectionist in mij krijgt een zenuwinzinking
    • het risico bestaat dat ik de lay-out van de oude blogposts nooit meer optimaliseer, want: ‘whatever, nu hebben jullie ze toch al gezien, imperfect en al
2. Op een rustig tempo verder werken aan m’n nieuwe blog.
  • Voorde(e)l(en):
    • mijn blog is echt helemaal af wanneer jullie hem te zien krijgen
    • mijn blog is perfect geoptimaliseerd voor Google
  • Nade(e)l(en):
    • ik ga gedurende een aantal weken waarschijnlijk amper tijd hebben om nieuwe blogposts te schrijven
    • commentaren die nu nog op m’n oude blog komen kan ik niet meer overzetten naar m’n nieuwe
Momenteel bevind ik mij ergens tussen IK WEET NIET WAT IK MOET DOEN en HELP!

Reacties

  1. Ik zou gaan voor: de blog online zetten (je kan ons niet nieuwsgierig maken en dan niets laten zien!) en op je eigen tempo alles verder goed zetten... Je nieuwe blogberichten zullen meteen goed staan en je bent wellicht zelf zo trots op het resultaat dat je het zo snel mogelijk wilt delen?
    Ik ben benie-hieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu online zetten, want:
    - je innerlijke perfectionist gaat sowieso nooit tevreden zijn: ofwel staat niet alles al meteen perfect, ofwel moet je handmatig nog alle berichten die in tussentijd verschijnen overzetten en ben je de bijhorende reacties kwijt. Dat in orde zetten van je berichten moet je hoe dan ook doen, terwijl dat handmatig overzetten extra werk is dat je je aandoet door nog niet over te schakelen.
    - de perfectionist in jezelf gaat die layout hoe dan ook nog willen aanpassen, of wij het nu al gezien hebben of niet. 't Zal vermoed ik hoogstens wat trager gaan, maar dat is eigenlijk beter gezien je huidige werkritme.
    - dat je je SEO nog moet aanpassen wilt waarschijnlijk zeggen dat hij nu ook niet perfect Google-geoptimaliseerd is, niet? Dus wat maakt het uit dat dat bij de nieuwe blog nog niet meteen zo is als het bij de oude al niet zo was? Mensen die nu iets zoeken komen er dan niet minder makkelijk op uit; hoogstens even makkelijk/moeilijk en bij de al aangepaste berichten zelfs makkelijker.
    - hoe langer je wacht, hoe hoger je de verwachtingen maakt en je wilt toch niet dat wij teleurgesteld gaan zijn, toch? ;-) Want voor alle duidelijkheid: wij zijn hééél nieuwsgierig!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri