Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De
andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt.
Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong
naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak
asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit
recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend
eigeel om je helemaal over de streep te trekken!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 500 g witte asperges
- 200 g gepelde garnalen
- ½ citroen
- 2 eieren
- Scheut natuurazijn
- Peper & zout
- 160-180 g kleine pastasoort
Peterseliepesto
- Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselie
- Bron van vitamine K: handvol verse spinazie
- 50 g Grana Padano (of Parmezaan)
- 125 g Griekse yoghurt
- Peper & zout
- Bron van vitamine K: olijfolie
Wat moet je doen?
1.
Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender en
mix tot een smeuïge ‘pesto’.
2.
Breng gezouten water aan de kook en schil de asperges. Doe de pasta in het
water zodra het kookt. Voeg (afhankelijk van de dikte) 8-10 minuten voor het
einde van de kooktijd de asperges toe.
3.
Pocheer de eieren. Breng daarvoor een andere (hoge!) pot met water aan de kook.
Zet het vuur stiller wanneer het water kookt, zodat er enkel nog kleine
belletjes aan het oppervlak verschijnen. Doe een genereuze scheut azijn in het
water. Maak een waterkolk door met een garde in het water te roeren. Doe
ondertussen elk van de eieren in een tasje. Laat ze één voor één
voorzichtig in het water glijden wanneer de draaikolk nog maar rustig draait. Haal de
eieren na 3,5 minuten uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een bord met
keukenpapier.
4.
Haal de gare asperges met een kooktang uit het water. Giet de pasta af en meng
met de peterseliesaus.
5.
Verdeel de peterseliepasta over twee borden. Schik er de asperges bovenop.
Strooi de garnalen erover en besprenkel die met wat citroensap. Werk beide borden
af met een gepocheerd ei en kruid het geheel nog eens met peper en zout.
Man, dat ziet er lekker uit! Deze sla ik op.
BeantwoordenVerwijderen