Ik bestel nooit nog pasta
met kip en currysaus op restaurant. Deze zelfbedachte versie is honderd keer
beter dan je eender waar kan eten. There, I said it! Nu jij, neem de
proef maar eens op de som.
Er komt aan dit gerecht geen
vetstof te pas. En volgens mij kan je de zure room ook gerust vervangen door
Griekse yoghurt voor een nog iets gezondere versie.
PS De keuken is de enige
plek waar ik zo arrogant durf te zijn, hoor.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 kleine kipfilets
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 dikke wortelen
- 1 potje (2,5 dl) zure room
- 1 el mosterd
- 2 el zoute sojasaus
- 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
- ½-1 el currypoeder, naar smaak
- 1 el kurkuma
- Peper
- 160-180 g pasta, bv. spaghetti
Wat moet je doen?
1.
Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets
erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken.
2.
Neem er een mengkom bij en roer alle ingrediënten voor de saus (dus alles
behalve de kip, wortelen en pasta) goed onder elkaar.
3.
Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes.
4.
Haal de gare kipfilets uit het water en ‘pluis’ ze met behulp van twee vorken.
5.
Breng het water waarin je de kipfilets hebt gekookt opnieuw aan de kook en kook
er de pasta beetgaar in. Doe 6 minuten voor het einde van de kooktijd ook de
wortelen bij in het water.
6.
Giet de pasta en de wortelen af en meng er de gepluisde kip en de currysaus
onder.
Reacties
Een reactie posten