Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ben interimleerkracht Engels


Even een kort berichtje om je te laten weten dat ik afgelopen vrijdag werd gebeld voor een interimopdracht als leerkracht Engels, een aanbod dat ik niet kon afslaan (ervaring! centjes!), maar ook wel eentje dat heel wat extra werk met zich meebrengt. Vanaf vandaag tot het einde van het schooljaar geef ik 15 uur Engels per week aan de tweede graad van het Van Roey-Instituut in Vorselaar.

Aangezien ik die drie vierde van een fulltime moet zien te combineren met het afronden van m’n eigen opleiding (nog enkele stagelessen, taken en een examen), vrees ik dat ik de komende maand wat minder blogposts dan normaal zal kunnen schrijven. De blogposts die nog gepland zijn (nog enkele lekkere receptjes), komen sowieso en ik hoop er af en toe nog eentje extra te kunnen schrijven. Je zal het samen met mij zien…

Op 10 juni starten ‘mijn’ leerlingen met hun proefwerken (hihi, hoe lang is het geleden dat je dat woord nog hebt gehoord?), dus ik moet gewoon een maand spartelen om daarna te kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Reacties

  1. Proficiat! Je hebt groot gelijk dat je deze ervaring laat voorgaan.
    Sta zelf in het onderwijs (als secretaresse) en weet hoe moeilijk het is om een leuke job te vinden als (student) leerkracht. Dus mijn tip: ervaring opbouwen! Je belandt bovenaan een stapeltje van honderdduizend sollicitanten als je veel ervaring opbouwt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Op welke school werk jij?

      Het 'probleem' is wel dat ik mijn cv al naar alle scholen in de buurt had gestuurd voor ik deze interimopdracht te pakken had. Deze ervaring staat er dus nog niet bij op. Zou jij in mijn plaats mijn cv eind juni dan nog eens sturen of zo?

      Verwijderen
  2. Proficiat! CV idd aanpassen en opnieuw doorsturen. Het kan geen kwaad dat ze hem twee keer te zien krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, maar zo super nieuws! Fantastisch dat je die ervaring (nu al) kan opdoen! Benieuwd hoe het verloopt! (en dat zijn wel veel zinnen met uitroeptekens na elkaar, maar bon, dit soort bericht verdient dat ook wel :-)

    CV aanpassen en opnieuw versturen is ook hoe ik het zou doen. In het allerslechtste geval denkt er eentje "ze is daar weer" (en wat maakt dat uit), in het beste geval "ah super, die extra ervaring, die moeten we hebben". Sowieso niets te verliezen daarmee dus! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri