Dit is een deel van de reden
waarom ik deelneem aan DZV: veggie pareltjes ontdekken. En het hoeft zeker niet
altijd spectaculair te zijn. Neem nu deze veggie preparé. Door enkele
alledaagse ingrediënten samen te voegen, bekom je iets heel nieuws. Iets wat je
redt van het eeuwige bo’ke-met-choco-of-confituur.
Wat heb je nodig?
- 1 blik kikkererwten
- 3 grote wortels
- 1 kl harissa
- 1 el mosterd
- 2 el ketchup
- 1 (rode) ui
- Enkele augurken, naar smaak
- ½ citroen
- 2 el olijfolie
- Zout
Wat moet je doen?
1.
Schil de wortels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze daarna af en koel
ze onder de koude kraan.
2.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken.
3.
Doe de kikkererwten en de wortels in de blender. Voeg de olijfolie, harissa,
mosterd, ketchup en het citroensap toe. Maal het geheel fijn. Kruid de veggie
preparé af met zout.
4.
Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de augurken in blokjes. Meng die onder de
preparé.
Klaar!
Wat
eet jij meestal ’s middags wanneer het veggie moet zijn?
Hmm, dit ga ik eens uitproberen. Smaakt het eerder naar préparé of eerder naar martino? Dat laatste eet ik minder graag, maar misschien kan ik in dit recept dan gewoon minder augurken en evt. maar een beetje ketchup en moster doen?
BeantwoordenVerwijderenAls ik veggie eet 's middags, eet ik eigenlijk veel vaker een slaatje ofzo. Als broodbeleg kies ik meestal voor humus en kaas (jarenlang lustte ik enkel jonge kaas, dus er gaat nu wel een wereld open).
Het smaakt echt wel eerder naar martino, maar dat ligt aan de ui, augurk, ketchup en mosterd. Je kan die vier ingrediënten gewoon weglaten, maar zelf vond ik het dan wat saai/eentonig smaken. :-)
VerwijderenWoehoe! Kan niet wachten om dat eens uit te proberen. Ik vind het broodbeleg het lastigste aan dagen zonder vlees, dus dit zou echt een winner kunnen zijn!
BeantwoordenVerwijderenDat vind ik zelf ook! Zeker aangezien ik geen kaas lust en eigenlijk ook nooit confituur of choco eet op brood/crackers. :-)
Verwijderen