Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Een vegetarisch belegrecept geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.

We moeten daar eerlijk in zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus. En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.


Wat heb je nodig?
  • 250 g tofu
  • 1 el (magere) natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1-2 kl currypoeder, naar smaak
  • 1-2 kl kurkumapoeder
  • 1 kl zoute sojasaus
  • Een beetje citroensap
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.

2. Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee lepeltjes.

3. Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.

Klaar.

Reacties

  1. Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
    Wat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo... Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri