Deze
soep maakte ik ondertussen al enkele jaren geleden voor het eerst. Ik snap zelf
niet dat ik ze nog niet heb geblogd. Ik maak ze voor iedereen die bij ons komt
eten minstens een keertje, want iedereen MOET deze combinatie leren kennen. Zo
simpel en toch zo bizar speciaal door de combinatie van smaken. Courgette loves tijm loves zure room of zo, denk
ik. Ik begrijp zelf niet hoe het komt, maar deze soep is magisch.
Je
bent intussen toch wel naar de winkel gerend om de ingrediënten te gaan halen, mag
ik hopen? Hier komt het recept, enjoy!
Geloof me, de foto doet de soep geen eer aan. Mooie
soepfoto’s nemen is een helse taak.
Wat heb je nodig?
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 courgettes
- 1 potje (2,5 dl) zure room
- 1,7 l kippenbouillon, vb. 1,7 l water + 3 kippenbouillonblokjes
- 1 el verse tijm
- Peper & zout
- Bakboter
Wat moet je doen?
1. Pel de uien en
de knoflook, en snijd ze grof. Bak ze aan in wat bakboter. Was ondertussen de
courgettes en snijd ze in stukken. Dat mag best grof zijn, de soep wordt toch
gemixt. Bak de courgettes mee aan. Ze mogen echt een bruin randje krijgen, dat
geeft alleen maar meer smaak.
2.
Rits ondertussen wat verse tijm tot je zo’n eetlepel aan tijmblaadjes hebt. Doe
die bij in de pot en roer even om. Giet de kippenbouillon op de soep, zet een
deksel op de pot en laat zo’n 20-30 minuten koken.
3.
Mix de soep en roer er een heel potje zure room onder.
4.
Mmmm!
Reacties
Een reactie posten