Doorgaan naar hoofdcontent

Courgettesoep met tijm en zure room

Deze soep maakte ik ondertussen al enkele jaren geleden voor het eerst. Ik snap zelf niet dat ik ze nog niet heb geblogd. Ik maak ze voor iedereen die bij ons komt eten minstens een keertje, want iedereen MOET deze combinatie leren kennen. Zo simpel en toch zo bizar speciaal door de combinatie van smaken. Courgette loves tijm loves zure room of zo, denk ik. Ik begrijp zelf niet hoe het komt, maar deze soep is magisch.

Je bent intussen toch wel naar de winkel gerend om de ingrediënten te gaan halen, mag ik hopen? Hier komt het recept, enjoy!

Geloof me, de foto doet de soep geen eer aan. Mooie soepfoto’s nemen is een helse taak.

Wat heb je nodig?
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 1 potje (2,5 dl) zure room
  • 1,7 l kippenbouillon, vb. 1,7 l water + 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 el verse tijm
  • Peper & zout
  • Bakboter
Wat moet je doen?

1. Pel de uien en de knoflook, en snijd ze grof. Bak ze aan in wat bakboter. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in stukken. Dat mag best grof zijn, de soep wordt toch gemixt. Bak de courgettes mee aan. Ze mogen echt een bruin randje krijgen, dat geeft alleen maar meer smaak.

2. Rits ondertussen wat verse tijm tot je zo’n eetlepel aan tijmblaadjes hebt. Doe die bij in de pot en roer even om. Giet de kippenbouillon op de soep, zet een deksel op de pot en laat zo’n 20-30 minuten koken.

3. Mix de soep en roer er een heel potje zure room onder.

4. Mmmm!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri