Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {4/6}: Venetië

Een bezoek aan Venetië stond eigenlijk niet op de planning, maar omdat het weer waar we zaten maar stom deed, besloten we heel spontaan de rit van anderhalf uur aan te vatten naar de stad in het water. En wat ben ik blij dat ik deze stad heb gezien! De parel van Italië was wat mij betreft het hoogtepunt van onze reis.

Ah, Venetië… De schoonheid van deze stad heeft amper woorden nodig.

Van deze kleurtjes word je toch vrolijk?





Ik vroeg eventjes aan m’n schoonmoeder of ze mijn haar in vlechtjes wilde doen. Het was veel te heet om mijn bos haar los te dragen.



Deze gondeliers zijn het gewend om op de foto te staan, denk ik.

Gondels galore.

De beste tagliatelle al ragù die ik tijdens deze reis heb gegeten (en ik heb het héél vaak gegeten)! Deze was echt gemaakt zoals het hoorde: onder andere met rode wijn en selderij.

Drie toeristen in een mooi Venetiaans straatbeeld.

Ook in Venetië doen ze mee aan de ‘slotjestraditie’.


‘O, wat een mooi uitzicht,’ dacht ik. Toen plots…

Een gi-gàn-tische boot!

Ik bedoel: kijk nu!

Echt heel indrukwekkend om te zien! Uiteraard zetten we meteen de achtervolging om de boot nog wat beter te kunnen zien.

Daar gaat ‘ie!




Helemaal alleen in Venetië, zo lijkt het wel.

Omdat we geen stadsgids hadden, hebben we eventjes moeten zoeken, maar plotseling stonden we dan toch op San Marcoplein.




Op het San Marcoplein zaten opmerkelijk weinig duiven. Maar we hebben er toch enkele kunnen spotten op deze mooie lantaarn.

Zucht.

En met deze Italiaanse nonno sluit ik mijn vierde fotoverslag af.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri