Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine B2-recept: groene smoothie

Vorige week vertelde ik waarom vitamine B2 belangrijk is en wat de voornaamste bronnen zijn, en vandaag deel ik een receptje boordevol B2-vitamientjes. Geen avondeten, maar een ontbijtje deze keer. Normaal start ik elke ochtend met havermout, maar deze groene smoothie is een minstens even gezond en even vullend alternatief.

Groene smoothies zijn smoothies waar niet alleen fruit, maar ook groene groenten inzitten. Dat kan spinazie zijn, maar ook andijvie, boerenkool, komkommer… Die groenten proef je niet, maar je krijgt ze wel binnen. Bovendien doet de blender het zware werk voor je: het lichaam kan de groentjes snel opnemen omdat de blender ze al goed heeft ‘voorgekauwd’. Als fruit kan je eender wat gebruiken: banaan, ananas, mango, meloen… Het is maar net wat je lekker vindt. Het fruit bepaalt immers de smaak van de smoothie.

Je ‘eet’ een groene smoothie het best als ontbijt, op een nuchtere maag. Groene smoothies verteren immers sneller dan bijvoorbeeld brood. Wanneer je ’s ochtends boterhammen zou eten en als tussendoortje om tien uur een groene smoothie, dan komt die bovenop het niet-verteerde ontbijt te liggen in je maag, wat zorgt voor fermentatie en dus een opgeblazen gevoel.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 bananen
  • 1 avocado (Boordevol vitamine B2!)
  • 125 g spinazie (Boordevol vitamine B2!)
  • ½ citroen
  • 200 g (magere) (soja)yoghurt (Boordevol vitamine B2!)
  • 2,5 dl (soja)melk
  • Afwerking: lijnzaad, chiazaad, hennepzaad…
Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Verdeel de groene smoothie over twee grote glazen en werk eventueel af met 1 kl lijnzaad, 1 kl chiazaadjes en 1 kl hennepzaad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri