Aspergegerechten
vragen maar heel weinig andere ingrediënten. Het witte goud schittert immers op
zich. Al moet de groente nu wel de spotlight delen met de kleinste pretties in pink van de zee. Ik bracht het beste
wat het land en de zee te bieden hebben samen in dit less-is-more gerechtje.
Je
kàn er brood bij eten, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Dit gewoon no carb goodness op zich.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
- 200 g grijze garnalen
- 4 eieren
- 125 ml zure room
- Gemengde sla
- 1 kleine sjalot
- 1 el (xeres)azijn
- 2 el olijfolie
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Met deze eerste stap begin je best minimum een halfuurtje op voorhand. Snipper
het sjalotje zo fijn mogelijk en doe de sjalotsnippers in een klein kommetje
samen met de olijfolie en xeresazijn. Laat het minstens een halfuurtje staan.
2.
Verwarm de oven voor op 180°.
3.
Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar in 10-15 minuten. Ik gebruikte
asperges die ik geschild maar rauw had ingevroren. Op die manier hebben
asperges –afhankelijk van hun dikte – 15-20 minuutjes gaartijd nodig.
4.
Breek terwijl de asperges opstaan de eitjes in 2 afzonderlijke ovenpotjes, dus
2 eitjes per potje.(*) Kruid de eieren met peper en zout, dek de potjes af met
een dekseltje of wat aluminiumfolie en zet ze in een grote ovenschaal. Vul die
ovenschaal met water, zodat de potjes half onderstaan, en zet ze gedurende
12-15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°.
5.
Schik wat sla op twee borden en lepel er de sjalotdressing over. Leg de
asperges erbij en verdeel daar de garnaaltjes over. Werk af met zure room,
peper en zout. Serveer de eitjes erbij.
(*)
Eén van mijn eitjes had twee dooiers, vandaar dat je drie in plaats van twee
eidooiers op de foto onderaan ziet staan.
Reacties
Een reactie posten