Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 20: aMuse Rouge begon en eindigde goed

Willen we dat midden eventjes overslaan? Neen, het valt nog wel mee, hoor. De week begon en eindigde met zelfgemaakte maaltijden. Tussenin zat afhaalgedoe en een keertje uit eten. Hoewel dat heel lekker en leuk kan zijn, is het toch altijd vetter dan wanneer je zelf kookt. Maar doordat ik twee keer voor een slaatje ben gegaan, viel ook dat nog wel mee. En die frietjes vergeten we even, goed?

Maandag: auberginesalade (veggie)


Wanneer ik alleen thuis ben, eet ik meestal geen koolhydraten. Dit was een heerlijk simpele salade met gegrilde aubergine, die verstopt zit onder tomaat, mozzarella en avocado.

Dinsdag: slaatje met kip


Op dinsdag gingen we met een fles roze cava op weg naar mijn schoonfamilie om te vieren dat mijn laatste werkdag erop zat. Er werden pizza’s besteld, maar aangezien ik daar niet zo’n zin in had, nam ik een slaatje met kip. Ik heb geen foto van het eten, maar wel van de cava. Voor één keer vond ik de drank immers belangrijker dan het eten!

Woensdag: Ceasarsalade (Al Taglio, Lier)


Op woensdag namen Ecarlate en ik Lilas mee uit eten. Dat was ons verjaardagscadeau voor haar. Lilas mocht de datum en het restaurant kiezen. Zij koos voor het beste Italiaans restaurant van Lier. Ecarlate en Lilas namen een pasta, ik had zin in een Ceasarsalade.

Donderdag: frietjes met goulash


Op donderdag gingen Merlot, ik, zijn mama Myrtille en een vriendin van haar een dagje shoppen in Eindhoven. Aangezien we pas om 20.00 uur terug in België waren, besloten we maar frietjes te gaan halen. Ik nam een minietje met goulash erbij, wat toch iets gezonder moet zijn dan curryworsten en co, niet? Ik heb geen foto van mijn frietjes, maar wel eentje van mijn schoonbroertje Nankin die een grote friet met mayonaise wegwerkt. Dat dinopak hadden we trouwens voor hem meegebracht uit de Primark. Eerst keek hij bedenkelijk, maar uiteindelijk heeft hij het sindsdien niet meer uitgehad.

Vrijdag: pasta met spinazie


Een lekkere pasta die letterlijk op 10 minuutjes klaar is. Mijn vriend vindt dat ik het receptje moet bloggen, maar ik twijfel omdat de saus niet zo licht is… Laat het me weten als je hiervan toch het recept wil.

Zaterdag: pastasalade met asperges en haloumi
  

Een overheerlijk het-is-eens-wat-anders-met-asperges-gerechtje! Dit recept schreeuwt om te worden geblogd, dus ik kan niet anders dan luisteren. Vrijdag komt het online, zorg er maar voor dat je asperges in huis hebt!

Zondag: pitapizza


Mijn eigen variatie op een bekend recept van Jamie Oliver. Snel klaar, lekker en gezonder dan een gewone pizza. Deze mag nog terugkomen! Heb jij graag mijn recept?

Reacties

  1. Laat die receptjes allemaal maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa! Ik heb graag al je receptjes - zien er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lien en Barbara: ik zal de receptjes uittypen. Je ziet ze in de loop van volgende week verschijnen op m'n blog. :-)

    PS: Bedankt voor jullie leuke reacties! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri