Doorgaan naar hoofdcontent

Sinless list

Enkel zondigen wanneer de zonde het 100% waard is. Het is één van m’n streefdoelen. Maar wat is de zonde écht waard? Een beetje naar het idee van een freebie list – een lijst van vijf bekende mensen waarmee je met toestemming van je partner mag slapen als de gelegenheid zich voordoet – heb ik voor mezelf een lijstje opgesteld van vijf dingen waarvan ik zonder schuldgevoel mag genieten als ik daar zin in heb.

In plaats van te denken aan wat ik allemaal niet mag van mezelf, helpt het om te denken aan wat ik allemaal wél mag, af en toe. Ik ben er ook van overtuigd dat je minstens dubbel zo hard kan genieten van iets dat op je lijstje staat (en dus écht één van je favorieten is) zonder de schuldgevoelens van al die dingen die je beter niet had gegeten, gewoon omdat ze er waren of wat dan ook.


1. Pure chocola!
Hoe donkerder, hoe beter. Niet zolang geleden lustte ik dit niet eens, nu is het mijn absolute nummer 1. Misschien is het een beetje valsspelen, maar ik vind dat ik hier ook enkele dingen mag bijtellen die helemaal smaken naar zwarte chocola: chocomousse, chocolademoelleux en tartufo. Mijn top 3 van lievelingsdesserten op restaurant. Eigenlijk kan je mijn eerste puntje dus samenvatten als GIMME CHOCOLATE!

2. Warme kaastaart
Een beetje ironisch aangezien kaas het enige is dat ik niet lust. Maar gebakken kaastaart… Oh my!

3. Zachte speculaas
Diegene die je enkel met Sinterklaas bij de bakkers kan krijgen (en gelukkig maar!).

4. Appelcrumble
Eigenlijk ben ik over het algemeen fan van desserts met appel: appelstrudel, appelcake, tarte tatin… Maar als ik één favoriet met appel moet noemen, is het de appelcrumble. Misschien omdat die van alle appeldesserts volgens mij toch het minst slecht is voor je lijn. En dan mag ik er van mezelf weer een bolletje ijs bij. Mmm!

5. Oreokoekjes
Oh, the pretties!


Nu, het lukt natuurlijk niet altijd om enkel met deze dingen te ‘zondigen’. Wanneer ik uitgenodigd ben om bij iemand thuis te gaan eten, sla ik geen dessert af wanneer dat niet op mijn zondeloze lijst staat. Of wanneer in de zomer de ijskar langskomt, weersta ik ook niet altijd aan twee bolletjes, terwijl dat eigenlijk niet in mijn top 5 staat.

Maar ik weersta doorgaans wel aan dingen die op tafel staan bij een feestje. Dan zijn er meestal toch genoeg andere mensen die daar wel van snoepen, zo valt het niet op dat ik niets neem. Ik blijf ook met gemak van de nootjes die erbij horen wanneer je iets gaat drinken. Daarnaast haal ik nooit zomaar koeken, chips of andere ‘slechte’ dingen in huis. En ik denk altijd minstens twee keer na voor ik iets in m’n mond stop. Dat is volgens mij het belangrijkste. Als je iets eet, zorg er dan voor dat je er bewust voor hebt gekozen én dat je er ten volle van geniet! Zo spaar je al heel wat nodeloze calorieën uit die later dan naar één van de dingen uit je zondeloze lijst kunnen gaan.

En jij, waarvoor spaar jij je calorieën?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri