Doorgaan naar hoofdcontent

Cheat-recept: pasta met spinazie

Een pasta die letterlijk in 10 minuutjes tijd op tafel kan staan. Het nadeel: hij is vrij zwaar, een beetje atypisch voor de recepten die ik normaal blog. Aangezien enkele lezeressen aangaven dat ze het receptje graag wilden, deel ik het vandaag toch. Een perfecte pasta voor een luilekker cheat-dagje.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 160-180 g pasta (Bijvoorbeeld linguine.)
  • 300 g verse spinazie
  • 1 kipfilet of 100 g spekjes
  • 125 ml zure room of kruidenkaas, type Boursin
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gebruikt.)
  • Citroensap (Enkel wanneer je geen zure room gebruikt.)
  • Olijfolie (Enkel wanneer je geen spekje gebruikt)
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.

2. Bak de spekjes of de kip (in stukjes) in een antikleefpan. Als je spekjes gebruikt, heb je geen vetstof nodig, als je kip gebruikt, doe je best een beetje olijfolie in de pan. Houd er rekening mee dat kip ook wat langer duurt om te bakken dan spekjes.

3. Doe wanneer de spekjes krokant zijn of de stukjes kip goed gebakken de spinazie erbij. Pel het teentje knoflook en plet of snijd het heel fijn. Doe dat bij de spinazie. (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gaat gebruiken.)

4. Wanneer de spinazie na enkele seconden is geslonken, mogen ook de zure room of de kruidenkaas en de zongedroogde tomaatjes erbij. Kruid het gerecht met peper en zout. Wanneer je kruidenkaas gebruikt, zorgt een beetje citroensap ervoor dat het minder zwaar aanvoelt. Bij zure room is dat niet nodig, want dat smaakt voldoende fris.

5. Geniet ervan! En weet je wat? Neem achteraf nog een blokje chocola. Af en toe mag dat. Maar shh!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri