Ik dacht altijd dat spinazie
de enige groente was die ik lekkerder vond uit de diepvries. Man, wat had ik
het mis.
Wat heb je nodig?
- 1 pak (230 g) kruimeldeeg
- 200 g spinazie
- 150 g champignons
- 100 g zongedroogde tomaten
- 50 g pijnboompitten
- 1 potje (250 ml) ricotta
- 4 eieren
- 2 teentjes knoflook
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1. Bekleed een quichevorm met bakpapier
en schik het kruimeldeeg erin. Leg daarop weer een vel bakpapier en vul de vorm
met baklinzen of een ander ovenbestendig gewicht. Zet het deeg 20-25 minuten in
de oven op 180°. Neem de vorm daarna uit de oven en haal het bakpapier met
daarop de baklinzen eruit.
2. Roer de ricotta los met de eitjes,
pel en pers de teentjes knoflook erbij. Snijd de zongedroogde tomaten in
stukjes en doe ook die erbij. Kruid met peper en zout.
3. Rooster de pijnboompitten in een
antikleefpan zonder vetstof en haal ze uit de pan wanneer ze bruin zijn, zodat
ze niet kunnen verbranden. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snijd
de grotere exemplaren in twee. Laat de spinazie slinken in een antikleefpotje
(dan heb je geen vetstof nodig).
4. Vul het kruimeldeeg met de spinazie
(laat het eventuele vocht dat uit de spinazie is gekomen tijdens het achterwege),
schik daarop de rauwe champignons en de geroosterde pijnboompitten en vul de
vorm met het ricottamengsel.
5. Bak de quiche 25 minuten op 180° en
zet daarna nog 5 minuutjes de grillstand op.
Wij aten er rodekool bij die ik
had laten marineren in azijn en honing.
PS Ik <3 dat dit stukje de vorm heeft
van een hartje!
Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, dat was het zeker! :-)
BeantwoordenVerwijderenGisteren gemaakt, vandaag ook een stukje aan de mama gegeven. We zijn allebei fan! Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenJoepie! Bedankt om me dit te laten weten, maakt me altijd heel erg blij. :-)
Verwijderen