‘Lekker fris,’ was de eerste
reactie van mijn vriend, toen hij deze courgettisalade proefde. Ook ik was
aangenaam verrast. Ik had wel verwacht dat het lekker zou zijn, maar zó lekker…
Ik bedoel, geef toe: uiteindelijk zit je voornamelijk courgette te eten. Het is
bijna absurd hoe wat afzonderlijke groentjes samen zo lekker kunnen zijn. En
vullend! Want vooral daarnaar was ik benieuwd. Ik dacht dat enkel groentjes
misschien snel zouden verteren, maar de ‘midnight munchies’ bleven
uit. Helemaal goedgekeurd dus, deze courgettisalade, door mezelf, door m’n
vriend én door Slim Concept.
Een
stukje gegrilde of gestoomde zalm zou hier ook lekker bij zijn, maar omwille
van de Dagen Zonder Vlees kon ik dit zelf niet doen.
Met dank aan Rubis voor de inspiratie.
Dit recept is geschikt
tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 courgettes
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- Rucola
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte balsamicoazijn
- Citroensap
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1. Maak met een juliennesnijder ‘spaghetti’
van de courgettes: courgetti! Een juliennesnijder kan eruitzien als een
dunschiller met tandjes, zoals die van mij, maar je hebt er ook die eruit zien
als een slijper in de vorm van een zandloper. Google maar eens even. Wanneer je
de eerste soort gebruikt, heb je onvermijdelijk wat courgette over nadat je
klaar bent, want op een gegeven moment kan je niet meer verder ‘schillen’. Dat
is niet erg, die restjes gebruiken we straks nog. Doe de courgetti in een kom, besprenkel
met 2 el witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Roer alles goed onder
elkaar en zet de courgetti in de ijskast.
2. Zet alvast een grillpan op het vuur. Was
en schil de paprika, snijd hem in 3 of 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en grill
hem in de hete pan. Snijd de overschot van je courgettes in stukken en leg ook
die bij in de grillpan. De courgette zal eerder gegrild zijn dan de paprika,
dus houd die eventjes in de gaten. De paprika mag echt zwartgeblakerde stukken
hebben, dat is net lekker (vind ik).
3. Ontvel ondertussen de tomaten door een
kruiselingse inkeping te maken en ze eventjes in kokend water te leggen. Snijd
de ontvelde tomaten in blokjes. Snijd ook de gegrilde paprika in blokjes en doe
die bij de tomaten. Kruid met peper en zout.
4. Maak de saus door de gegrilde
courgette, een avocado en een teentje knoflook te mengen in de blender. Kruid de
saus met peper en zout, en werk af met wat citroensap.
5. Haal de courgetti uit de ijskast en
meng de saus eronder. Leg wat rucola op een bord, schep daarop de courgetti en
werk af met de tomaten- en paprikablokjes.
Dit recept is geschikt
tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.
Reacties
Een reactie posten