Een
soort spaghettiquiche, dat is een beetje the best of two worlds,
toch? *Hartje ovengerechten* en *hartje spaghetti*. Op voorhand dacht ik niet
dat één taart genoeg zou zijn voor vier, van een ‘gewone’ quiche kan ikzelf immers
gerust een helft op, maar van deze spaghettitaart bleek een kwart ruim
voldoende.
Dit
is niet het meest gezonde gerecht dat je kan maken, maar het is wel héél lekker
en soms mag (moet) dàt voorop staan!
Wat heb je nodig (4 personen)?
- 1 pak (230 g) kruimeldeeg
- 200 g spaghetti
- 4 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 g verse spinazie
- 100 g zwarte olijven
- 6 el zongedroogde tomaten (Ik gebruikte zongedroogde tomaten die al in kleine stukjes waren gesneden. Wanneer je hele zongedroogde tomaten gebruikt, moet je zelf een hoeveelheid in stukjes snijden die ongeveer 6 eetlepels oplevert.)
- 6 eieren
- 100 g geraspte Parmezaan of Grana Padano
- Peper & zout
- Olijfolie
Wat moet je doen?
1. Bekleed een springvorm (het is echt
belangrijk dat je een springvorm gebruikt!) met bakpapier en schik het
kruimeldeeg erin. Leg daarop weer een vel bakpapier en vul de vorm met
baklinzen of een ander ovenbestendig gewicht.(*) Zet het deeg 20-25 minuten in de
oven op 180°. Neem de vorm daarna uit de oven en haal het bakpapier met daarop
de baklinzen eruit.
2. Kook de spaghetti in ruim gezouten
water en spoel de beetgare pasta onder koud stromend water.
3. Schil de uien en snijd ze in halve
ringen. Bak ze aan in olijfolie. Pel de teentjes knoflook en snijd of plet ze
heel fijn. Doe de knoflook bij de uien. Ook de spinazie mag erbij. Kruid alles
met peper en zout. Wanneer de spinazie is geslonken, mag het vuur uit. Het is
de bedoeling dat alles op kamertemperatuur komt.
4. Hak de olijven grof en doe ze, samen
met de zongedroogde tomaatjes, bij het spinaziemengsel.
5. Roer de eitjes los en doe er de
Parmezaan bij.
6. Meng de koude spaghetti onder het
spinaziemengsel en wanneer dat voldoende is afgekoeld (tot kamertemperatuur),
mag ook het eimengsel met kaas erbij. Roer alles onder elkaar.
7. Stort het spaghettimengsel in de
springvorm met het kruimeldeeg en zet de taart 30 minuten in de heteluchtoven
op 180°. Zet daarna de oven uit, maar laat de taart er nog 15 minuten instaan.
Reacties
Een reactie posten