Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: broccoli-bloemkoolsoep

Een super simpele Slim Concept-proof soep. Ik schaam mij bijna een beetje om dit een recept te noemen, maar ik blog het toch, omdat veel mensen mij keer op keer verzekeren dat receptjes voor hen niet eenvoudig genoeg kunnen zijn, en dat ik het ook niet per se moet zien als een recept, maar eerder als een idee dat ik aanreik. Uiteraard kan iedereen dit maken zonder instructies, maar misschien komt niet iedereen erop om dat ook te doen?

In ieder geval, deze soep is zeker de moeite waard om eens vaak te maken. Ze is super vullend, lijkt heel romig dankzij de bloemkool, ze barst van de vitaminen en de bereiding ervan kost amper tijd of moeite.

Dit is een hele dikke soep. Ik houd sowieso niet van dunne soepen, maar om één of andere reden heb ik deze soep graag extra dik. Als jij ze liever wat dunner hebt, dan moet je simpelweg meer bouillon gebruiken.


Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig?
  • 450 g broccoli (Dit kwam bij mij overeen met 1 broccoli.)
  • 450 g bloemkool (Dit kwam bij mij overeen met 1/2de bloemkool.)
  • Optioneel: enkele bloemkoolroosjes als afwerking
  • 2 l magere groentebouillon (2 liter water met 4 vetarme groentebouillonblokjes.)
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Breng 2 l water met 4 vetarme groentebouillonblokjes aan de kook.

2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in willekeurige stukjes. Ik gebruik van beide groenten alles. Daarmee bedoel ik zowel de roosjes als de steel. Wanneer er veel blaadjes op de broccolisteel staan, ‘schil’ ik die wel een beetje. Leg de groenten in een vergiet, spoel ze en doe ze in de pot wanneer het water kookt.

3. Laat de soep 25-30 minuten koken en mix ze dan. Breng ze op smaak met peper en zout.

4. Optioneel: snijd enkele bloemkoolroosjes in plakken en stoom of kook ze beetgaar. Grill ze daarna – zonder vetstof – in een gloeiend hete grillpan. Werk je soep ermee af.

Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Meer info over Slim Concept? Klik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri