Ik
vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten
of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige
momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit
was mijn januari. Ik nam met tegenzin afscheid van de kerstperiode, moest terug
elke dag gaan werken en vierde 4 jaar samen met Merlot.
Op 4 januari gaven ze Harry Potter and the Prisoner of Azkaban op
tv. Hoewel ik
net nog het boek had gelezen en op dat moment bezig was in het vijfde Harry
Potter-boek (De Orde van de Feniks), kon ik het niet laten om toch te kijken. Ik word het echt nóóit beu.
Hiermee maakte ik mijn
studerend vriendje heel blij: een kom bomvol vitamientjes. Er zat peer in, kiwi,
clementientjes, lychees, rozijntjes, allerlei noten en zaden en 2
Betterfood-koeken. Merlot had enkele maanden geleden eens zin in fruitpap (don't ask, neither did I), vandaar dat we die nog in huis hadden.
Gewoon een doordeweekse dinsdag... Superlekkere én fotogenieke couscoussalade met aubergine en granaatappel. Ik heb enkele ideetjes om dit gerecht nog beter te maken. Daarom heb ik het recept nog niet gedeeld.
Op 8 januari kwam de stad de
kerstbomen ophalen. Op 7 januari vlak voor ik ging slapen, brak ik de kerstboom
met pijn in het hart af. Ik stel het altijd zolang mogelijk uit omdat ik nooit
graag afscheid neem van de kerstsfeer.
Volgens mij herkent iedereen
dit beeld meteen: dé boekenwinkel van Maastricht. We gingen een dagje soldenshoppen
over de grens. Helaas keerde ik enkel met een boek terug naar België. Het
overkomt me niet vaak, maar heel af en toe vind ik gewoon niets naar m'n zin...
Gelukkig was het een leuk dagje Nederland, ook al kwamen we dan met (bijna)
lege handen terug. Ik houd echt van onze Noorderburen. Ik vind Nederlanders altijd zo vriendelijk en vaak veel opener dan Belgen. Jammer genoeg was het wellicht de laatste keer dat ik nog in
deze indrukwekkende boekenwinkel ben geweest, want enkele dagen geleden hoorden
we dat hij intussen noodgedwongen zijn deuren heeft moeten sluiten. Zonde!
Op Nederland 3 begonnen ze
met seizoen 8 (het laatste) van Dexter. Het enige seizoen dat Merlot en ik nog
moesten zien. Ondertussen hebben we alle afleveringen verslonden! Ik had een
beetje schrik omdat het laatste seizoen volgens enkele vriendinnen echt slecht was.
Gelukkig vonden Merlot en ik helemaal van niet. Enkel het einde is een beetje
stom. En met het einde bedoel ik echt de allerlaatste 10 seconden van de
allerlaatste aflevering. Nu is het wel afkicken geblazen. Dexter is één van m'n
favoriete series aller tijden en ik val altijd een beetje in een zwart gat wanneer een serie helemaal gedaan is.
Kijk nu wat ik tegenkwam in
de supermarkt: een nieuwe soort thee van Lipton, met muffinsmaak! Er was ook
een soort met cupcakes en aardbeien. Ik hoopte vurig dat dit net zo lekker zou
zijn als ik me voorstelde. Helaas was dat niet het geval. De thee was wel
lekker, maar de muffinsmaak vond ik helemaal niet terug. De blauwe bessen
gelukkig wel.
Op vrijdag, toen ik de
wekelijkse boodschappen deed, had ik plots zin in garnaaltjes. Merlot moest die
avond werken, dus ik maakte voor mezelf deze heerlijke garnaalcocktail. Soms
smaken de simpelste dingen het allerbest.
Voor de garnaalcocktail gebruikte
ik een halve avocado, maar aangezien ik de andere helft niet kon bijhouden
(tenminste niet zonder dat die zou verkleuren) maakte ik daarmee een gezonde
'chocolademousse'. Het recept is eigenlijk te simpel om recept te heten. Al wat
je moet doen (voor 1 portie) is een halve avocado fijnprakken, daar 1 theelepeltje ongezoet cacaopoeder en 2 theelepeltjes honing aan toevoegen,
en mengen. Het smaakt uiteraard niet exact zoals een gewone chocolademousse,
maar het is een prima gezonde vervanger! De avocado proef je er echt niet door. De volgende keer ga ik de avocado blenden voor een nog smeuïger resultaat. Ik wil er ook eens
andere smaakjes zoals kaneel of speculaaskruiden aan toevoegen. Of wat noten,
of een overrijpe banaan...
Na ons dagje Maastricht
moesten we uiteraard ook de solden in Antwerpen eens gaan verkennen. Daar
slaagden we allebei beter. Ik ging met een kleedje en een cardigan naar huis en
Merlot met 2 truien en een jas. 's Middags aten we bij Wok A Way. Absolute
aanrader. We namen allebei de Deluxe Crispy Duck Wok. NOM!
Op 28 januari waren Merlot
en ik 4 jaar samen, daarom nam hij me mee uiteten naar het restaurant waar hij
in het weekend werkt: den Draaiboom. Vroeger was dit restaurant trouwens van
zijn ouders, dus Merlot is hier praktisch grootgebracht. Op de foto zie je het
huisaperitief: cava met viooltjessiroop. Het aperitief heeft een paars-grijzige
kleur die door het gedempte licht niet goed overkomt op deze foto, maar het is
ontzettend lekker!
Als
voorgerecht nam ik preisoep, Merlot coquilles. Als hoofdgerecht kozen we
allebei deze skrei met preipuree en een champagnesausje. Merlot bestelde nog
een chocolademoelleux als nagerecht, maar ik zat zo vol dat ik niets nam (al
kwam ik wel in de verleiding). Opeens kwamen ze met 2 dessertjes én
vuurwerk uit de keuken. We dachten dat er iemand in de zaal verjaarde, maar ze
kwamen onze richting uit. Blijkbaar hadden ze gehoord dat we kwamen eten
omwille van onze 4 jaar samen. Ze hadden dus niet alleen Merlots moelleux bij,
maar ook een bolletje ijs met vuurwerk op voor mij. Het vuurwerk was helaas al
uitgegaan toen ik dacht aan een foto (ik was te overdonderd), maar ik heb m'n ijsje met heel veel plezier opgegeten.
Reacties
Een reactie posten