Doorgaan naar hoofdcontent

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Ik ben heel selectief wat betreft recepten die op m’n blog mogen. Ik post enkel de recepten die niet zomaar eens lekker waren voor één keer, maar die ik absoluut zeker nog eens wil maken. Dit is ondertussen het derde quinoareceptje dat een plaats op m’n blog verdient. En ik denk zelfs dat ik het van de drie het lekkerst vind.

Dit is, denk ik, een leuk recept om iemand helemaal over de streep te trekken naar ‘kamp quinoa’!

Het is een lauwwarme salade. De quinoa is op kamertemperatuur, de groentjes en de dressing zijn koud en de kip warm.

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 1/4de komkommer
  • Handvol groene boontjes
  • 2 eitjes
  • 1 kipfilet
  • Optioneel: bicarbonaat (Dit helpt de groene boontjes hun kleur te behouden.)
  • Optioneel: handvol pijnboompitten (Heb ik de eerste keer niet gedaan, maar ga ik de volgende keren wel doen.)
  • 125 g quinoa
Voor de dressing
  • 1/2de blikje tonijn
  • 125 ml zure room
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water. Voor 125 g quinoa wordt dat 3 dl water. Laat afkoelen.

2. Kook de eitjes gedurende 8-10 minuten. Ik heb graag dat de dooier nog een klein beetje smeuïg is en reken dan ook altijd 8 minuutjes. Laat de eitjes daarna afkoelen in koud water zodat ze niet verder garen.

3. Breek de uiteinden van de groene boontjes, was ze en kook ze beetgaar in gezouten water – waar je eventueel ook wat bicarbonaat aan toevoegt – gedurende 6-8 minuten. Proeven is de boodschap! Laat ze daarna meteen schrikken in koud water, zo blijven ze mooi groen.

4. Ontvel de tomaten, was de komkommer en snijd beide groentjes in hapklare stukjes. Dat mogen blokjes, staafjes, halve cirkeltjes, eender wat zijn. Schil de rode ui, snijd hem in twee en daarna in flinterdunne sliertjes. Pel de afgekoelde eitjes en snijd ze in vier.

6. Maak de tonijndressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen.

7. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes, kruid met peper en zout en grill de kippenstukjes in een hete grillpan zonder vetstof.

8. Rooster eventueel ook de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

9. Meng de afgekoelde quinoa met de groene boontjes, tomaten, komkommer en rode ui, en schep de tonijndressing erdoor. Werk de quinoasalade af met de eitjes, stukjes kipfilet en eventueel de geroosterde pijnboompitten.

Voor de variatie

Vervang de groene boontjes eens door groene asperges.

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Reacties

  1. Mmm, dit lijkt me lekker ! mag je gerust maken de 28ste (hihi)
    Maure

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri