Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2013/4}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

Wishing: Dat de tijd trager zou gaan! Er is al een hele week van mijn vakantie voorbij en ik snap echt niet hoe dat kan. Het lijkt alsof iemand op voortspoelen heeft geduwd en de tijd nu minstens dubbel zo snel gaat. Ik zing elke dag een zelf verzonnen ‘het is vakantie!’-liedje (dat trouwens ook elke dag anders klinkt) gewoon om er eventjes bij stil te staan dat het echt vakantie is en dat ik moet genieten van alles, want dat het zó voorbij is.

Wondering: Wat er in dat schattige blauwe zakje zit dat Merlot voor mij onder de kerstboom heeft gezet. Ik wed iets sprankelend!

Bomen met pakjes onder zijn de beste bomen!

Reading: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Ik ga nog heel wat mogen lezen om ze allemaal uit te krijgen tijdens mijn vakantie!

Discovering: De site goodreads.com. Ik leerde de site kennen via vriendinnetje Lyra. Je kan er boeken leren kennen, leesgerelateerde doelstellingen maken (bijvoorbeeld: in 2014 wil ik minstens 30 boeken lezen), volgen wat vrienden momenteel aan het lezen zijn… Eén van de stappen wanneer je een profiel aanmaakt, is dat je 20 boeken moet ‘raten’. Ik zat net aan 17 toen m’n laptop iets raars deed en ik helemaal opnieuw moest beginnen. Toen heb ik het eventjes opgegeven, waardoor ik zelf nog steeds geen profiel heb, maar er wordt aan gewerkt!

Wanting: De hele wereld. Als grote muursticker. Mooi om naar te kijken én leuk om van te leren.

Ik wil de wereld in mijn woonkamer.

Feeling: Een beetje ziek. Net iets voor mij om nooit ziek te worden behalve tijdens mijn vakantie. Al is het wel een beetje karma, want ik zit altijd luid te verkondigen dat ik eens ziek wil zijn. Zo echt ‘rillend onder een dekentje met een warme tas thee en een goede film’-ziek, waardoor je minstens een week mag thuisblijven. Ach ja, ik zal maar blij zijn dat het dan met kerst waarschijnlijk over is.

Watching: Films die al een tijdje op de Digicorder stonden. Bijvoorbeeld Black Swan, Revolutionary Road en Zwartboek. De eerste en de laatste vond ik echt heel goed, de tweede echt heel saai. In Titanic waren Leonardo DiCaprio en Kate Winslet veel liever voor elkaar! Het geeft me altijd een soort van innerlijke rust wanneer de Digibox een beetje leger raakt. Begrijpt iemand wat ik bedoel?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri