Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Kip met aardbeien? Kip met ààrdbeien? Nee, echt: KIP MET AARDBEIEN?

Ja, kip met aardbeien! Maak het maar eens, je zal wel zien.

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Aardbeienpesto
  • 4 aardbeien
  • 20 g verse basilicum
  • 20 g amandelschilfers (Of verse gepelde amandelen. Ik denk dat dit ook lekker is met hazelnoten.)
  • 25 g Grana Padano (Of Parmezaan.)
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  •  120 g risoni(*) (Dat mag gerust iets anders zijn, maar ik zou wel een kleine pastasoort kiezen.)
Gekarameliseerde kip
  • 2 kipfilets
  • 2 el lopende honing
  • 1 sinaasappel
  • Pimentón de la Vera (Dat is gerookt paprikapoeder. Uiteraard mag je ook gewoon paprikapoeder gebruiken als je deze fancy soort niet hebt. Maar eerlijk is eerlijk: deze is lekkerder!)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Aardbei-avocadoslaatje
  • 10 aardbeien (Ongeveer, hé! Als je er 11 hebt, hoef je er geen uit te sluiten en als je er 9 hebt, hoef je niet naar de winkel te rennen.)
  • 1 avocado
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout
  • Optioneel: balsamicocrème met frambozensmaak (Of gewone balsamicocrème of een beetje balsamicoazijn.)

Wat moet je doen?

1. Meng het sap van de sinaasappel met 2 el lopende honing in een schaal of kom. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en kruid ze met peper, zout en Pimentón de la Vera. Doe de stukjes kip in de sinaasappel-honing marinade en laat ze enkele uren marineren in de ijskast.

2. Kook de pasta beetgaar en koel af onder koud water.

3. Doe alle ingrediënten voor de aardbeienpesto in een blender en mix. Meng de aardbeienpesto onder de koude pastaatjes.

4. Haal de gemarineerde kip uit de ijskast en bak ze in een antikleefpan in wat olijfolie. Het is een goed idee om ze eerst op een hoog vuur te laten aankleuren en ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel te laten garen. Zo blijft de kip heel sappig en kan ze mooi karameliseren. Houd de pan wel goed in de gaten, want er zat honing in de marinade en dat durft weleens plots aan te branden. Houd het vuur dus steeds laag en voeg een klein beetje water toe als je het niet vertrouwt.

5. Maak het aardbei-avocadoslaatje. Snijd de aardbeien in blokjes. Snijd de verse basilicum in reepjes. Snijd de avocado in blokjes. Meng alles onder elkaar in een kom, besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.

6. Leg de pasta, de kip en het slaatje op een bord en werk eventueel af met wat balsamico(crème met frambozen).

(*) Wanneer pasta een bijgerecht is, neem ik altijd max. 60 g per persoon. Als hoofdgerecht reken ik 80 g.

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri