Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 22: No pasta? OH MY… Oh wait, there it is.

Het heeft niet veel gescheeld. Het was echt op het nippertje. Maar de crisis is ontweken. Er zat uiteindelijk toch een pasta in ons weekmenu.

Lamsstoofpotje met abrikozen

WEEK 22: NO PASTA? OH MY… OH WAIT, THERE IT IS.

Vrijdag 24 mei 2013
Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje
Zaterdag 25 mei 2013
Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje
Zondag 26 mei 2013
Pasta Boursin Quinoamuse Boursin (veggie)
Maandag 27 mei 2013
Curryrijst met scampi’s en courgette
Dinsdag 28 mei 2013
Lamsstoofpotje met abrikozen, met couscous
Pasta met erwtenpuree en spekjes
Woensdag 29 mei 2013
Autorijles 3: olijvenbroodjes met groentjes (veggie)
Donderdag 30 mei 2013
Overschot lamsstoofpotje met abrikozen, met rösti

Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje – Op vrijdag doe ik meestal onze wekelijkse inkopen. Dat is dus ook 
de dag waarop ik kan meebrengen waar ik op dat moment echt zin in heb. Deze keer waren dat chocomousse, 
rijstpap en frangipanecakejes! Euh, ik bedoel: wraps. Aan de andere dingen weerstond ik flink. Like a Spartan.


Wraps met gerookte zalm en courgetteslaatje – Gerookte zalm, komkommer, courgette, veldsla
en een zelfgemaakt mierikswortelsausje. Meer heb je soms niet nodig.


Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje – De volgende dag waren er nog wraps over!
Deze keer belegde ik ze met Boursin Cuisine, gerookte ham en zongedroogde tomaatjes.


Wraps met gerookte ham en paprikaslaatje – Het slaatje met veldsla, gegrilde champignons en zoetzure paprika’s paste er perfect bij. Tussen de wraps was het volgens Merlot gelijkspel – ik vraag hem altijd om te kiezen, terwijl ik dat zelf niet kan – maar dit slaatje won game, set and match.

Quinoamuse Boursin – Op zondag begon ik afkickverschijnselen te krijgen van pasta, maar Merlot begon stilaan te veranderen in een levende zombie door de nakende thesisdeadline. Zombie trumps pasta junkie. Met pijn in het hart
schoof ik m’n pasta opzij en nam ik m’n superfood superwapen uit de kast… quinoa!
*insert dramatic music*
En raad eens? Mijn quinoamuse is ook lekker met Boursin! Maar een pasta zou dat zeker zijn geweest. Ween. 
Wanneer Merlot rilde bij zijn eerste hap, wist ik dat ik de goede beslissing had genomen.
Zo goed deed het hem. Mijn arm thesisnachtuiltje.


Curryrijst met scampi’s en courgette – Op maandag maakte ik Jeroen Meus’ curryrijst met een appeltje in.
Ik combineerde de rijst met scampi’tjes, gebakken courgetteblokjes en een rauw courgetteslaatje.


Curryrijst met scampi’s en courgette – Ik begin te vermoeden dat ik een rauwe courgetteperiode doormaak.
Nu ja, er zijn ergere dingen. Een rauwe pompoenperiode bijvoorbeeld.
Die maakte Nankin noodgedwongen door in Milaan. Het is een lang verhaal. Eentje waaruit Nankin
heeft geleerd dat geen enkele hoeveelheid gerookte ham pompoen naar meloen kan doen smaken.


Pasta met erwtenpuree en spekjes – Leg de telefoon maar neer, je moet de media nog niet bellen.
Het heeft niet veel gescheeld, maar op de valreep wist ik toch een pasta in ons weekmenu te smokkelen.
Ik was het lamsvlees uit de diepvriezer vergeten te halen. *ahem* Dat is mijn officiële verhaal, en daar blijf ik bij.

Op de avonden dat ik rijles heb – van 18:00 tot 20:00 – moet ik iets verzinnen dat Merlot kan ‘klaarmaken’. Ovenbroodjes voldoen net aan die vereiste. Ze op de foto zetten, zijn we vergeten wegens grote honger en auto-opwinding.

Lamsstoofpotje met abrikozen – In twee woorden: TRÈS YUMMY!

Lamsstoofpotje met abrikozen – De rest van mijn woorden zal ik gebruiken tijdens het uittypen van dit recept. 
Zoveel yummyness 
voor mezelf houden, zou een misdaad zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri