Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 18: 101 pastasoorten…

…en ik heb de 102de nodig.


Gevulde paprika met rijst

WEEK 18: 101 PASTASOORTEN…
Vrijdag 26 april 2014          Gemarineerde groentjes met gerookte zalm, rijstnoedels en yoghurtdressing
Zaterdag 27 april 2013        Champignonsoep met broodje Caprese (veggie)
Zondag 28 april 2013          Champignonsoep met broodje Caprese – the sequel (veggie  the sequel)
Maandag 29 april 2013        Pasta met groentecurry en scampi’s
Dinsdag 30 april 2013         Macaroni Orecchiette met witloof en hesp in kaassaus
Woensdag 1 mei 2013         On verra (couscoussalade met makreel en dilledressing)
Donderdag 2 mei 2013        Gevulde paprika’s met rijst

Op vrijdag werden verschillende probeersels een gerecht dat alles had. Ik zou nu kunnen beginnen over texturen en bite, over frisheid en aciditeit, over zachtheid en creaminess en vooral over heel veel smaak! Maar ik ga de foto voor zich laten spreken (en weldra het recept posten).

‘Maak mij eens, maak mij eens!’

In het weekend was ik alleen thuis. Ocharme. Maar ik had champignonsoep, Caprese-broodjes en een digibox vol in te halen series om me te troosten.

Op maandag maakte ik een hele lekkere curry met witloof en courgette. En op dinsdag besloot ik om de witloofstronkjes die net buiten de curryboot waren gevallen onder te dompelen in een kaassaus. Ik had immers ontzettend veel zin in witloofrolletjes met hesp in kaassaus, maar dan als macaroni.

Pasta met groentecurry en scampi's

Wanneer je – in alfabetische volgorde – capellini, conchiglie, conchiglioni, coquillettes, gnocchi, lasagne, mafaldine, orecchiette, paccheri, penne, pizzoccheri, risone, spaghetti, spaghetti al nero di seppia, spaghettini, spirelli, spirelli tricolore, tortiglioni en vermicelli in huis hebt, ga je er op een of andere manier van uit dat je ook wel macaroni in je kast zal vinden. Niets blijkt echter minder waar. Gelukkig was orie-, ori-, ore-, orecchiette een goede stand-in. Het duurt alleen wat langer om juist te typen.

Orie-, ori-, ore-… pasta met witloof en hesp in kaassaus

Op woensdag moest ik niet werken, dat gaf me ’s morgens de tijd om voor een verrassingsontbijtje te zorgen.

Banana pancakes, baby!
(2 overrijpe bananen prakken, mengen met 3 eitjes,
op smaak brengen met kaneelpoeder en bakken in een beetje boter.
Healthy yummyness in disguise!)

’s Avonds had ik echter minder inspiratie. Toen ik aan het avondeten begon, wist ik zelf niet waar het naartoe zou gaan. Ik deed van ‘oh, het is verlof, alles is mogelijk, ik zie wel waar ik zin in heb, blablaba.’

Meestal heb ik een plan. Ik hou van een plan. Een plan zorgt voor rust in mijn hoofd en geeft me zelfvertrouwen. Maar soms, heel af en toe, weet ik echt niet wat te maken. Op zo’n dagen wacht ik tot ik het late uur, mijn knorrende maag en die van Merlot écht niet meer kan negeren, strompel ik naar de kasten, trek ze allemaal open en haal er wat dingen uit. Daarmee doe ik dan iets, en uiteindelijk gooi ik alles samen en kijk ik dan wat ik eigenlijk heb gemaakt. Deze keer bleek dat een hele lekkere en gezonde couscoussalade met gerookte makreel en een romige dilledressing te zijn. Yay me.

Couscoussalade met makreel en dilledressing

Back to a plan op donderdag. Ik maakte voor het eerst gevulde paprika’s. En die maak ik sowieso nog. Al was het maar omdat ze zo fotogeniek zijn. Het feit dat ik ooit paprika’s links heb laten liggen, is het bewijs dat pubers stomme dingen doen.

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

Gevulde paprika met rijst

Stomme dingen, zeg ik u!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri