Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met mangosalsa

We hebben een blijvertje, en wat voor eentje! Een gezonde, lichte en kleurrijke pasta om vrolijk van te worden. Wedden dat hij een glimlach op je gezicht tovert wanneer hij naar je opkijkt vanuit je bord?

Nu ja, ik geef toe, een avocado gebruiken, is eigenlijk een beetje valsspelen, want iets met avocado, kan niet anders dan lekker zijn. En dan ook nog eens een mango in de strijd werpen… Deze weddenschap win ik altijd. Dat is gewoon wiskunde. Of chemie of zo. Ik was nooit heel goed in die dingen.

Pasta met mangosalsa



















Wat heb je nodig (voor 2)?
  • 1/2de mango (De andere helft kan je als dessert opeten, hoera!)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1/2de limoen of citroen
  • Olijfolie
  • Basilicum (Verse is zoals steeds het lekkerst, maar aangezien ik net diepvriesbasilicum heb ontdekt, gebruikte ik dat. Je weet hoe dat gaat met nieuwe dingen, hé!)
  • Peper & zout
  • Kleine pastaatjes
  • Scampi’s (Het aantal kies je maar zelf, ik moet hier niet alles beslissen, hé!)
Wat moet je doen?

De pasta koken en afkoelen onder stromend water wanneer hij klaar is.

Terwijl de pasta kookt, kan je aan de mangosalsa beginnen. Mangosalsa begint met een mango. Die mag je schillen en in twee verdelen rond de pit. De ene helft mag in de ijskast voor straks als dessert (hoera!), de andere helft mag je in miniblokjes snijden voor zo meteen (dubbel hoera!).

Ontvel daarna de tomaten en snijd ook die in miniblokjes. Neem dan de avocado erbij, haal de schil eraf, de pit eruit en snijd ook die weer in miniblokjes.

Doe al die miniblokjes samen in een kom, besprenkel ze met limoen- of citroensap en een beetje olijfolie, kruid ze met peper, zout en basilicum, en hussel alles mooi door elkaar. Daarna mag ook de afgekoelde pasta erbij.

Zo zou het ook al lekker zijn, maar ik bakte er nog enkele scampi’tjes bij.

Voor de variatie

Ziehier enkele goede excuses om dit een paar maanden lang elke week te maken.
  •  Voor de veggies: laat de scampi’s gewoon weg! Ah ja.
  • Voor de ‘fishies’: nog niet geprobeerd, maar ik ga dit zeker ook eens maken met zalm, gerookte, gestoomde, gebakken… Kan volgens mij niet anders dan even lekker zijn!
  • Een ander aanlokkelijk ideetje is om met een beetje room en currypoeder een currysausje te maken bij de scampi’s.
  • Voor de ‘chickies’: ook nog niet geprobeerd, maar ik ben er zeker van dat dit met (gegrilde) kip ook lekker is!
  • In de plaats van – of als aanvulling op – de tomaten, kan je ook eens een geschilde zoete puntpaprika (in miniblokjes!) gebruiken. Dat heb ik wél al geprobeerd, als hapje, zonder pasta.
  • En (half)zongedroogde tomaatjes zouden hier ook perfect bij passen.
Zonder scampi's, met halfzongedroogde tomaatjes

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri