Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn naam is aMuse en ik weekmenu

Het vraagteken achter ‘Weekmenu?’ werd plotsklaps een uitroepteken toen ik daarstraks thuiskwam en Merlot vond met dit cadeautje…

Keukenagenda 2013

Zo snel veranderen die leestekens soms, de stiekemerds!

Nu ja, ik deed al van weekmenu, hoor. Al sinds Merlot en ik in ons eigen huisje wonen. Maar altijd voor mezelf en altijd op losse blaadjes, nooit om met wie dan ook te delen op een blog en in zo’n mooi boekje! Vanaf nu wel dus, want nu heb ik een blog én een boekje! En welke week kan er nu mooier zijn om te starten met iets nieuws dan de allereerste van het 2013de jaar (als je pas na Christus begint te rekenen wel, hé)? Het jaar dat volgens de Maya's nooit had mogen zijn, dat stelletje deugnieten.

Cadeautje!
Mijn jaar weekmenu’en heeft me wel geleerd dat een weekplanning verandert. Altijd. Want dan moet je ongepland bij (schoon)ouders gaan eten. Of op restaurant, als je geluk hebt. Dan heb je plots zin in iets anders. Dan vind je dit of dat niet in de winkel en moet je iets anders meenemen. Dan heb je ineens niet veel honger. Dan moet er onverwacht iemand weg ’s avonds…

Het is altijd wel iets. En dat maakt het elke week boeiend. Maar wel lastig nu. Want moet ik dan twee weekmenu’s posten per week? Eentje met het oorspronkelijke plan en eentje met wat er uiteindelijk van in huis op tafel is gekomen?

Ik bedoel maar, mijn woorden staan nog niet allemaal op papier en ik heb het alweer gedaan. Ik heb vanavond iets anders gemaakt dan ik oorspronkelijk van plan was. Want zo ben ik wel. Ik durf dat allemaal. Dus wat nu met mijn eerste weekmenu? Het klopt al niet meer! Zoveel vraagtekens, zoveel uitroeptekens…

Weet je wat, ik zal er nog eens een nachtje over slapen. Een mens mag toch nog wel recupereren van Oudjaar zeker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri